Marjapommin esittely

 



Kun kaksi Kurikasta kotoosin olevaa marjatutkijaa tapaavat sattumalta toisensa ja löytävät monta muutakin yhtäläisyyttä, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luoda jotain uutta. Molemmat haluavat edistää kotimaisten marjojen käyttöä ja toitottaa niiden terveellisyydestä. Toisaalta, tiedenaisia kun ollaan, toitotuksen täytyy perustua tutkittuun tietoon. Mutta toki mukaan on laitettava myös ripaus tunnetta ja huumoria! Niinpä sitten päätettiin aloittaa Marjapommi-blogi ja samaan syssyyn myös Marjapommi-podi.

Marjapommin takana on siis me kaksi elintarvikekemistiä, Sari Häkkinen ja Anne Kivimäki. Sari valmistui elintarviketieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta v. 1993. Hän väitteli tohtoriksi v. 2000 kotimaisten marjojen ja marjatuotteiden flavonoideista ja fenolihapoista. Anne puolestaan valmistui elintarviketieteiden maisteriksi v. 2018 ja väitteli Helsingin yliopistossa puolukan vaikutuksista verenpaineeseen ja verisuonten toimintaan joulukuussa 2019. Sarilla on 20-vuotinen ura lääketutkimuksen parissa ja Annen ura on biolääketieteellisen tutkimuksen ja funktionaalisten elintarvikkeiden parissa.

Marjapommin tarkoituksena on kertoa marjoista vapaamuotoisesti ja rennolla otteella sekä käydä läpi uusimpia tutkimustuloksia. Pyrimme myös pohtimaan, miten marjoja on käytetty ”ennenvanhaan” sekä mitkä ovat nykyiset suosikkireseptit ja käyttövinkit. Etenemme satokauden mukaan julkaisten blogitekstin ja podin viikoittain keskiviikkoisin, marja kerrallaan. Kerromme viikon marjan käyttötavoista, tärkeimmistä terveysvaikutuksista ja ravintoaineista.

Ensimmäinen marjapommin aihe on mansikka. Herkulliset ja makeat mansikat kypsyvät kesän ensimmäisinä kotimaisina marjoina. Näistä herkuista lisää seuraavalla kerralla! Pysykäähän mukana Marjapommin matkassa.

Kuuntele marjapommipodin esittelyjaksot täältä:

https://soundcloud.com/user-954157633/t1-marjapommi-jakso-1-esittely  


Voit myös laittaa meille palautetta, kysymyksiä ym. blogin kommentteihin tai osoitteeseen marjapommit@gmail.com

 

Marjaisin terveisin,

 

Anne ja Sari

Kommentit