Marjafanien kesä ja kuplivat juhlajuomat

 


Marjapommin kolmas tuotantokausi on lähtenyt käyntiin. Tervetuloa mukaan! Tällä kaudella Marjapommit heittäytyvät vähän vapaalle ja juhlien tunnelmaan. Kesäiset juhlavat marjajuomat - mikäs sen mukavampi aihe kesän juhlia odotellessa. Pandemiatilanteenkin puolesta näyttää onneksi tällä hetkellä siltä, että ainakin pienen porukan juhlia voi kesän aikana järjestää. Onpa mukava nähdä taas ihmisiä ja iloisia ilmeitä maskien alta.

Tällä kolmannella tuotantokaudella esittelemme suomalaista viinintuotantoa ja tilaviiniyrittäjiä. Uskomatonta, mutta meillä täällä Suomessa on yli kaksikymmentä viinitilaa. Kannattaa kurkata viinitilat.net –sivustolle, jossa Suomen viinitilat on listattuna. Marjatiloja meillä onkin melko paljon, kannattaa käydä tutustumassa, kun sellainen vastaan tulee.

Uusimmassa podcastissa Marjapommit haastattelee Irma Ikäheimoa. Irma kertoo seikkaperäisesti viinitilayrittäjyyden alkumetreistä 90-luvulta. Irma toimi kotiviininvalmistuksen opettajana ympäri Suomen ja opetti pitkään Muuruveden maatalousoppilaitoksessa viininvalmistusta. Myös Sari opetti Muuruvedellä juuri valmistuneena elintarvikekemistinä viininvalmistuksen kemiaa. Kuuntele lisää tarinoita viininvalmistuksen alkuvaiheista. Samalla saat savolaisen kielikylvyn!

Seuraavissa jaksoissa kierrämme Suomea ja käymme mm. Turun saaristossa. Kauden kuplivin jakso lienee kesäinen maisteluhetki Viinimuijien opastuksella.

Kesällä 2021 kannattaa nauttia kotimaan matkailusta. Suomessa on uskomattoman paljon kauniita näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja. Käykää katsomassa!

 

Podin voit kuunnella täällä: 

 

Marjafanien juhlajuomat - jakso1

 

 

Kesäisen kuplivin terveisin,

 

Anne ja Sari

Kommentit