Kesän marjamatkat - Meggalan viinitila

 


Kierroksemme jatkuu Satakuntaan, Kankaanpäähän Venesjärven rannalle. Siellä sijaitsee Meggala Oy, nuoren viinintekijäpariskunnan kehittyvä viinitila. Meggala valmistaa hedelmä- ja marjaviinejä sekä omenamehua.

Alkoholiton kuohujuoma Valkea neito lanseerattiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Se saavutti suuren suosion, ensimmäinen erä myytiin jo loppuun. Ehkäpä mustaherukan lehdistä ja raparperista valmistettua Valkeaa neitoa saadaan toinenkin erä vielä tälle vuodelle, Sofia lupailee. Laho kuohuviini ja Niittu valkoviini sopivat niin juhliin kuin elämän pieniin hetkiin. Ne lupaavat viedä kesäiselle matkalle luonnon tuoksuihin ja tunnelmiin. Näitä makuja saammekin maistaa tulevassa Marjapommin maistelujaksossa.

Meggalan tilalla on paljon nähtävää ja koettavaa. Ravintolassa järjestetään burgerpäiviä ja esimerkiksi skumppajoogaa. Olen kuullut, että myös hevosille on oma parkkipaikka viinitilan pihalla.

Viinitilalta välittyy kotimaisuus ja ihanan puhtaan luonnon arvostus. Sofian sanoin, mennään rinta rottingilla ja arvostetaan suomalaisia puhtaita raaka-aineita ja makuja.

Tähän päättyykin sitten Marjapommien viinitilakierros tältä erää. Toivottavasti olette saaneet hyviä vinkkejä kesälomareitin varrelle. Heinäkuun lopulla tulevassa jaksossa saamme maisteltavaksi näiden viinitilojen tuotteita. Ja koska emme ole viiniasiantuntijoita, saamme tukijoukoiksi Viinimuijien Eevan ja Lulun. Mielenkiinnolla odotamme, minkälaisia vivahteita suomalaisista viineistä löytyykään!

Kuuntele lisää Meggalasta Marjapommin uusimmasta podcastista: Meggalan viinitila

 

Marjaisin terveisin,

 

Anne ja Sari

Kommentit